J'AIME PARIS

apartament Paris

Când spui Paris, spui eleganță, rafinament, istorie, artă, culoare, textură. Spui interiore elegante, texturi fine, atenție la detalii, spui “chic parisien”.

J'aime Paris_2

Amenajare living room

Proprietarul și-a dorit o atmosferă elegantă, dar relexată care să îmbine elemente și texturi naturale, culori ale pamântului cu accente de culoare, un spațiu care să răspundă mai multor nevoi.

J'aime Paris_3

Pentru asigurarea spațiului de depozitare pentru cărți am optat pentru o bibliotecă plasată simetric în colțurile camerei pentru a nu încărca întregul perete și pentru a menține echilibrul necesar. Pereții liberi permit astfel expunerea tablourilor proprietarului și a oglinzilor mari cu rame elegante

J'aime Paris_4

Iluminare spațiu

Provocarea amenajării acestui spațiu a fost asigurarea iluminatului necesar în lipsa unei surse de curent centrală.

Lumina necesară spațiului a fost asigurată prin îmbinarea multiplelor corpuri de iluminat asigurand astfel iluminarea generală, cea ambientală și cea de accent fără a avea un corp central, suspendat.

J'aime Paris_5

Parchetul lamelar, clasic, în culoarea mierii l-am păstrat pentru că este elementul care vorbește cel mai bine despre istoria și eleganța stilului franțuzesc.

J'aime Paris_6

Lemn, țesături naturale, cermică, culori deschise, crem, bej, grej cu mici accente de culoare se îmbină pentru a crea atmosfera naturală, relaxată și elegantă.

J'aime Paris_7

Amenjare zonă dining

Fiind situată în apropierea bucătăriei am ales varianta de a uni cele două spații prin montarea unei uși de acces și a unui geam fix care îmbină cele două spații și asigură un flux mult mai ușor.

J'aime Paris_9_res
J'aime Paris_10_res
J'aime Paris_8
previous arrow
next arrow

Tapetul cu aspect de carămidă folosit atât în zona livingului cât și în zona diningului este un element de constanță necesar pentru a crea un spațiu unitar și fluent.

Bufete din lemn, identice, poziționate simetric și în același ton de culoare cu etajera permit privirii să treacă lin prin încăpere, iar discretele nuanțe de albastru doar accentuează calmul culorilor terestre predominante

J'aime Paris_12_res
J'aime Paris_13_res
J'aime Paris_11_res
previous arrow
next arrow

Amenjare bucătărie

Prin deschiderea acesteia spre zona diningului, am reușit să inducem ideea de spațiu larg, deschis, luminos în ciuda suprafeței de doar 9 mp.

Pentru pardoseală am ales un parchet laminat de doar 8 mm pe care l-am așezat peste gresia deja existenta pentru a nu risca să deteriorăm sistemul de încălzire din pardoseală.

J'aime Paris_17_res
J'aime Paris_16_res
J'aime Paris_15_res
J'aime Paris_14_res
previous arrow
next arrow

Locație: Paris, Franța
Client: Privat
Suprafață: apartament 3 camere
Materiale: Texturi naturale, lemn, ceramică
Var pereți:  Farrow&Ball