ZEN

Design interior apartament Bacău

La amenajarea acestui apartament cu trei camere din Bacău, provocarea a fost să îl transformăm într-un spațiu cu vibrațiile Zen și în același timp să se îmbine perfect cu energiile fiecărui membru al familiei

El, ea și ea cea mică. Trei personalități puternice, hotărâte care știu ce vor.

ZEN_1

Compartimentare bucătărie și living

Inițial bucătăria, cu mobilier liniar, era despărțită de zona de living cu un bar sub formă de arc de cerc. 

Pentru a crea o zona unică în care întreaga familie să poată sta impreună cât mai mult timp, am decis să eliminăm barul. Am creat o delimitare discretă prin poziționarea canapelei cu spatele la bucătărie și astfe,l am stabilit punctul de focus al încăperii pe peretele opus bucătăriei. 

ZEN_2

Balcon încorporat în cameră

Balconul a fost și el încorporat în zona comună, iar în acesta a fost creat spațiul pentru birou delimitat de restul camerei printr-o etajeră și un paravan. Spatele etajerei a fost îmbrăcat cu plută și astfel transformat într-un pin board necesar în zona de lucru. Spațiul de depozitare este asigurat de mobilierul bucătăriei sub forma literei L. 

ZEN_3

Design turcoaz, gri discret și accente de culoare

Vedeta este turcoazul pereților de focus combinat cu un gri discret, dar suficient de puternic pentru a nu accepta reflexia turcuoaz provocată de lumina, care îmbracă pereții turcuoaz in anumite momente ale zilei.

În continuarea paletei de culori, am adaugat galbenul din fotoliul-pat, albastrul cu imprimeu al fotoliului de relaxare și albul cu nuanțe jucăușe de galben și roz al comodei TV.

ZEN_4

Amenajare dormitor mic

Pentru dormitorul mic, cu o suprafață de doar 9 mp ocupat de o adolescentă, am decis să separăm zonele cu funcții diferite prin culorile alese.

Zona de la geam este zona de dormit, pentru care am ales culoarea gri antracit inclusiv pentru tavan. Am folosit și o vopsea cu efect de tabla de scris, pe care se poate scrie sau desena cu cretă.

ZEN_5

Amenajare dormitor adolescentă

Am ales un pat tip divan, care se poate transforma în pat dublu la nevoie și al cărui alb contrastează cu nuanța pereților. Etajerele albe și perdele din voal din zona patului domolesc și ele  forța griului antracit 

Pentru zona de zi a încăperii am folosit tapet tip cărămidă pentru un aport de caldură vizuală și un gri neutru pentru peretele opus. Camera fiind mică, am montat un birou rabatabil, iar scaunul verde aduce o pata de culoare vie. Motivele tip mandala subliniază aerul adolescentin și ludic al camerei.

ZEN_6

Amenajare dormitor matrimonial

Dormitorul matrimonial, de doar 12 mp, a fost și el o provocare. Pentru a crea impresia de spațiu aerisit, am eliminat dulapul voluminos. L-am inlocuit cu câteva corpuri inguste prinse pe perete, iar pentru depozitarea principală am folosit balconul mic al dormitorului și am pozitionat o comodă și un dulap tip soldat.

Am transformat debaraua acestui apartament in dressing. Am păstrat patul existent alb-gri, am ales doua nuanțe de gri pentru pereți, iar contrastul l-am adus prin verdele noptierelor (vopsite chiar de noi) și al draperiilor.

ZEN_7

Zen, relaxare, veselie, seninătate și personalități diferite au fost în gândul nostru când am ales culorile spațiului comun.

Un proiect de design de interior jucăuș, plin de culori și cu multe vibrații Zen.

ZEN_8
ZEN_9
ZEN_10
previous arrow
next arrow

Locație: Bacău
Client: Persoană fizică
Suprafață: Apartament 80 mp
Materiale: Parchet stratificat
Vopsea lemn: Benjamin Moore

Var: Lavabil

Mobilier: Bucătărie Elitemob (Bacău),  piese mobilier Vivre